Next Event in:
+ +
8 days
22 hours
0 minutes
54 seconds
31 jan

Detonics

Café Goesting, Park 61, Nuenen 15:30

Detonics. Not for Pussies!!

Als Detonics speelt ontstaat er beweging. Zelfs de ferventste bankhanger kan de energieke 50-er jaren West Coast blues niet weerstaan. De naam Detonics verwijst naar het compacte 1911-style pistool dat eertijds door veel vrouwen ter bescherming in duistere gokhallen, onopvallend tussen de jarretels werd gestoken. Een staaltje van vroege creativiteit die lef en gezond verstand in de juiste dosis combineert. Een betere omschrijving van deze band is er niet te geven. Creatieve, explosieve muziek zonder te veel in te boeten op de originele 50-er jaren West Coast sound.

A shot full of West Coast Blues
Zodra Detonics speelt ontstaat de sfeer van prostitutie, illegale casino’s, zelf gestookte whisky en Al Capone. De rauwe, ongepolijste stem van zanger Kars van Nus combineert bijzonder goed met de jazzy gitaarsounds van Jeremy Aussems en de gierende Hammond van Raimond de Nijs. De ritmesectie bestaat uit Mathijs Roks (drums) en Rene Leijtens (contrabas).

Bezetting:
Kars van Nus – zang en bluesharp
Wie het bluescircuit in Nederland kent, kent Kars. Als bluesharp spelende zanger van The Radical Roosters, Chicago Hot Rods en The Choax heeft hij op vrijwel alle podia gestaan. Beetje jammer is wel dat hij door deze drukke bezigheden soms de verkeerde bandnaam tijdens een gig noemt.

Jeremy Aussems – gitaar
Van Jerremy gaan we nog veel horen. De benjamin van het gezelschap drukt met zijn getalenteerde gitaarspel een duidelijke stempel op de band. Jeremy heeft naast Detonics zijn eigen swing band Jeremy and The Groovebrakers en speelt met Kars en Mathijs in The Choax. Jeremy wordt altijd thuis opgehaald, zodat het zeker is dat al zijn spullen ook meekomen.

Raimond de Nijs – piano/Hammond
Aan Raimond de mooie taak het jonge enthousiasme van de overige leden te kanaliseren. Als toetsenist in diverse bands als Bluesmasters, Fake Brothers Band en Chris Daniels and The Kings (USA) heeft hij gespeeld op o.m. het Montreux Jazz Festival, Leysin Rock Festival en Ribs & Blues. Vrouwen pas op!

René Leijtens – contrabas
Hij speelt de bas, en hoe! Steady, swingend, groovend. De splinters vliegen je om de oren! René heeft eerder ook gespeeld in de succesvolle bluesband The Radical Roosters. Als hij af en toe teveel energie heeft, speelt hij op zijn contrabas in de death metal band Darkest Red.

Mathijs Roks – drums
Hij wordt wel vergeleken met Brad Pitt; kan die ook zo lekker drummen? Mathijs kan zijn stokken niet vangen, maar zolang hij ze vasthoudt is er werkelijk niets op hem aan te merken. We kennen hem al van The Choax en natuurlijk The Radical Roosters. Wat een werelddrummer. Mathijs Rocks!!!

 

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

Sunny Blues Nuenen presenteert circa 8 keer per jaar een bluesband.
De optredens zijn altijd gratis te bezoeken in Café Schafrath - Park 35, Nuenen
logo60