15 mrt

15 maart Kees Dusink Bluesband gaat niet door ivm Corona

15:30

De Kees Dusink Blues Band is geformeerd rondom “Dutch Blues Award” winnaar Kees Dusink. Kees trekt met zijn unieke gitaarspel al decennia lang de aandacht in binnen- en buitenland. Als gitarist/componist in onder andere de “Twelve Bar Blues Band” en zijn eigen “Blues Forever Project” heeft hij tevens zijn naam in de Nederlandse bluesscene gevestigd.

De Kees Dusink Blues Band is met name geïnspireerd door de Britse en de Chicago bluesgitaristen uit de jaren zestig en zeventig. Denk hierbij aan Peter Green, Eric Clapton, Albert Collins, Otis Rush en Buddy Guy.

Kees heeft een aantal gerenommeerde muzikanten om zich heen verzameld. De vocalen worden verzorgd door Marc Bocken, bekend van o.a. The Antones en Stax Cats.

De ritmesectie bestaat uit twee ervaren rotten in het vak. Drummer Frans Ogiér speelde al met Kees in het gelauwerde “Blues Forever Project” waarmee Dusink & co in 2015 een puike instrumentale cd (Forever Blue) afleverde. Bassist Patrick “Sideburn” Obrist is ook trotse beziter van een Dutch Blues Award en hij speelde jarenlang met Kees in de “Twelve Bar Blues Band”. Slaggitarist Bas Mali kennen we ook al uit het “Blues Forever Project”. Uiteindelijk heeft Kees een unieke band samengesteld met waarin emotie, vriendschap en muzikaliteit de boventoon voeren. Een “must” voor de echte bluesliefhebber.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

Sunny Blues Nuenen presenteert circa 8 keer per jaar een bluesband.
De optredens zijn altijd gratis te bezoeken in Café Schafrath - Park 35, Nuenen
logo60