Next Event in:
+ +
8 days
21 hours
38 minutes
31 seconds
23 dec

Thomas Toussaint Band

Café Schafrath, Park 35 Nuenen 21:00

De gemeenschappelijke passie voor blues- en rootsmuziek heeft ertoe geleid dat vier jonge muzikanten uit verschillende windstreken elkaar hebben gevonden met als resultaat de ‘Thomas Toussaint Band’. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans R&B.
De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien dat blues actueel is voor iedere leeftijd van 18 tot 80.
De Thomas Toussaint Band bracht een eerste EP genaamd “Groovin’ On Up” uit in juli 2016. Thomas Toussaint nam in maart dit jaar een Award in ontvangst voor Beste Blues Harmonicaspeler van Nederland 2016. Hij timmert met zijn viermansformatie hard aan de weg. De verwachting van hun komst? Een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit alles behalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre te verliezen.
“Thomas Toussaint is één van de weinige jonge harmonicaspelers die loyaal blijft aan de blues traditie, maar met een ruimdenkende geest. Hij doet me aan mezelf denken toen ik zijn leeftijd had – ontzettend geboeid door het blues genre waarbij ik alles wat ermee te maken had opnam als een spons. Met talent kan Thomas niets anders doen dan groeien!” – Mark Hummel, Castro Valley, CA.
Bezetting
 Thomas Toussaint – zang & harmonica
 Leander Nijland – gitaar
 Paolo de Stigter – drums
 Dirk Wagensveld – bas
Wapenfeiten
 Thomas is award-winnaar als Beste Harmonicaspeler van Nederland 2016
 De Thomas Toussaint Band stond in augustus 2015 in het voorprogramma van Guy Forsyth
 Thomas Toussaint speelde/werkte samen met o.a. Tail Dragger, John Primer en The Hoax
 Dirk Wagensveld deelde al eerder het podium met Millstreet Blues Band en Rootbag
 Leander Nijland speelde diverse malen met Kai Strauss en William “Memo” Gonzales

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

OVER ONS

Sunny Blues Nuenen presenteert circa 8 keer per jaar een bluesband.
De optredens zijn altijd gratis te bezoeken in Café Schafrath - Park 35, Nuenen
logo60